Setash kent twee groepen die aan recreatief volleybal doen.  Niet in wedstrijdverband volleybal blijven spelen, soms zelfs tot op hoge leeftijd. Zo werd dit jaar Peter Schuil 75 jaar en is al lid vanaf 1977. En zo zijn er meer!

Maar we zien ook uitstroom door lichamelijke klachten en te weinig nieuwe instroom. Daarom heeft het bestuur  naar mogelijkheden gezocht om wat meer 55 plussers warm te maken voor recreatief volleybal.

Het bestuur van Setash heeft daarom besloten mee te doen met het GALM project. Galm

Dit project is bedoeld voor senioren in Huissen Angeren en Gendt die meer willen bewegen en ook in contact willen komen met mensen uit hun buurt. Het is een samenwerking tussen volleybalvereniging Setash, Stichting Actieve Senioren Angeren (SASA), Stichting Welzijn Ouderen Huissen (SWOH), Stichting Welzijn Ouderen Gendt (SWOG) en Stichting Welzijn Lingewaard (SWL).

GALM is een in het land veel toegepaste methode  om mensen die niet tot weinig bewegen actief te krijgen en te behouden.  In januari wordt gestart  met een uitnodiging aan een duizendtal 50-65 jarigen uit bepaalde postcode gebieden van Huissen en Gendt voor een gratis fittest. Tijdens de fittest krijgen de deelnemers een persoonlijk beweegadvies van een sportarts. Na afloop van de fittest kunnen deelnemers zich aanmelden voor een introductieprogramma van twaalf weken dat aansluit op hun beweegadvies. Na die periode wordt aansluiting gezocht bij de reguliere sportverenigingen waaronder Setash.

Oproep vrijwilligers voor huisbezoek

De doelgroep (1000 personen) ontvangt in januari een persoonlijke uitnodiging via de gemeente. Op deze uitnodiging kan worden gereageerd via een antwoordbrief. Degenen die twijfelen of mee willen doen, worden bezocht door een enquêteur die langs de deur komt om uitleg te geven. Voor deze huisbezoeken zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen.

Lijkt het je leuk om deze huisbezoeken te doen en:

  • Ben je minimaal 18 jaar
  • Kun je enthousiast het bewegen stimuleren
  • Heb je een affiniteit met de doelgroep 50-65 jaar
  • Ben je sociaal en communicatief vaardig
  • Ben je administratief onderlegd (je deinst niet terug bij het invullen van formulieren)
  • Ben je bereid om een trainingsochtend van 2,5 uur te volgen
  • Ben je bereid om ongeveer 5 uur te investeren om 50-65 jarigen te bezoeken.

Meld je dan nu aan bij  Wil Molenkamp (o6100551219) of  Nelly Visser  of via info@setash.nl