Jeugd

Ieder jeugdlid van Setash wordt in de gelegenheid gesteld twee keer per week te trainen en competitie te spelen. De training wordt gegeven door deskundige trainers. Centraal staat het op een plezierige wijze de volleybalsport te bedrijven naar eigen vermogen.

Volleyballen is mogelijk op twee manieren:

1. Recreatieve wedstrijdsport
Hieronder vallen de lagere jeugdteams. Het accent ligt hierbij vooral op het sociale vlak. De eisen van bijvoorbeeld regelmatig trainingsbezoek liggen anders dan bij de prestatieteams.

2. Prestatie wedstrijdsport
Hieronder vallen de hogere jeugdteams. Hierbij wordt vooral gewerkt aan het prestatieve karakter. Aansluiting wordt gezocht tussen de diverse klassen waarin de teams spelen.

Talent
De spelers met bijzonder talent kunnen worden aangemeld voor de district-/regiotrainingen en de volleybalschool van de Nevobo.

Welke teams zijn er?

Op basis van de leeftijd en vaardigheden wordt bepaald of het lid in de C-, B- of A-jeugd wordt ingedeeld (C: 12-14 jaar, B, 14-16 jaar en A: 16-18 jaar). Het seizoen bestaat uit twee halfjaarlijkse competities. In december wordt op basis van de stand bepaald op welk niveau een team na de winterstop zal spelen. Zo blijft het altijd passend en uitdagend.

Voor kinderen onder de 12 jaar is er CMV – C(ool) M(oves) V(olley). Voor niveau 2 t/m 6 is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de competitie, maar dit is niet verplicht.

Wil je een keer meespelen? Je bent van harte welkom! Je kunt kosteloos en zonder verplichtingen vier weken komen meetrainen door je hier aan te melden.