Setash is een volleybalvereniging die zich richt op zowel de “breedte- als de topsport”, waarin de leden de kans krijgen zich naar eigen vermogen optimaal te ontplooien, zowel geestelijk als lichamelijk. De vereniging biedt de mogelijkheid tot een leerproces, dat bestaat uit een optimale ontwikkeling van de individuele mogelijkheden op volleybalgebied. Naast de prestatie moet er ruimte zijn voor recreatie en ontspanning.

Geschiedenis

Op 1 april 1967 verscheen een artikel in de krant met als kop: Het plan bestaat om in Huissen een volleybalvereniging op te richten. Al snel werd er in de gymnastiekzaal aan de Conventstraat begonnen met de eerste trainingen. De wekelijkse contributie werd vastgesteld op f. 0,75 voor de junioren en f. 1,50 voor de senioren. Via de volleybaltermen set-up en smash werd de naam SETASH geboren.

Setash in de jaren zeventig

In de jaren zeventig werd de vereniging uitgebreid met een trim-, mini- en basketbalafdeling. De viering van het eerste lustrum werd opgesierd met het kampioenschap en directe promotie naar de landelijke derde divisie van het eerste damesteam. In 1972 werd een sponsor gevonden en wijzigde de naam in WAMPIE-SETASH. Een welkome sponsoring die in de jaren 70 verder leidde tot promotie van de heren naar de tweede divisie waarmee zij tot sportploeg van Huissen werden verkozen.

De jaren tachtig

De jaren tachtig kenmerkten zich door handhaving op het hoge niveau en door de organisatie van diverse toernooien. Hoogtepunten waren de organisatie van de interland Nederland – Brazilië en een clinic door het Nederlandse herenteam onder leiding van Arie Selinger met spelers als Ron Zwerver en Peter Blange.

De jaren negentig

In de jaren negentig werd begonnen met een ambitieus jeugdplan. Setash maakt naam met haar volleybalopleiding en wordt kweekvijver van talent. Vele talenten stromen door naar nationale en regionale selecties. Zo speelt Annebrit Kneijnsberg bij de huidige Nederlandse kampioen Pollux uit Oldenzaal. De jongens B worden kampioen van Nederland. Het vertrek van de vele talenten betekende een stabilisatie van ons eigen niveau.

Dames 1 heeft feest na de promotie in 1999. Dankzij promotie/ degradatie wedstrijden slaagden ze erin om naar de 2de divisie te gaan.

Gelukkig keerden velen terug op het oude nest, waardoor Setash in staat is samen met nieuwe talenten uit de eigen opleiding haar niveau te verhogen. De eerste resultaten zijn er: ons eerste damesteam speelt landelijke eerste divisie, zij werden vanwege hun prestaties 2 keer achter elkaar sportploeg van het jaar in Huissen.